Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

John Olde Olthof

Woningcorporaties zijn de startmotor van de verduurzaming

Terug naar verhalenoverzicht

Het Klimaatakkoord focust op 2050, maar wij hebben de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn

John Olde Olthof, directeur-bestuurder van woningcorporatie Reggewoon, vertelt enthousiast: “Tien jaar eerder inderdaad. Wij moeten die sterke ambitie hebben om dit doel daadwerkelijk te realiseren. Hiermee zijn we volop bezig!” Reggewoon verhuurt circa 5.000 woningen, maar ook zorglocaties in de gemeenten Hellendoorn en Wierden. “Als corporatie worden we gezien als de startmotor van de verduurzaming. De kracht zit ‘m daarbij in de samenwerking met gemeenten en netwerkbeheerders. Maar ook in daadkracht. De komende 20 jaar pakken we ons gehele bezit aan zodat we aardgasloos wonen.”


Nauw samenwerken

Reggewoon investeert fors. John: “Ons bezit heeft nu label B als gemiddelde. De mindere energielabels worden de komende twee jaar aangepakt. In Wierden zijn we bezig met verduurzaming in de wijk Wierden-Oost, ook wel het scholeneiland genoemd. Door nauw samen te werken met de gemeente en Cogas ontstaat partnerschap. Hierdoor spreek je elkaars taal en zo kunnen we doortastend de toekomst tegemoet treden.”

Samen, dichtbij, duurzaam, doen

“We zijn afhankelijk van de timing van gemeentes. Dat maakt het spannend. Omdat we nog niet precies weten wat straks de warmtestrategieën zijn in de verschillende wijken, zorgen we er nu voor dat de warmtevraag afneemt.

Reggewoon investeert vooral in de schil van de woningen, om die zo optimaal mogelijk te maken.” De samenwerking met Cogas is daarbij essentieel. John: “Zij helpen ons bij de communicatie met onze huurders. Cogas heeft de strategie vanuit de netbeheerder onder andere aan hen uitgelegd. Onze kernwaarden komen overeen en dat zie je heel mooi terug in de samenwerking: samen, dichtbij, duurzaam en doen.”