Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gemeente Hoogeveen en Rendo

Waterstofpilot Hoogeveen

Terug

Wij werken samen met de gemeente Hoogeveen, netbeheerder Rendo en nog twintig partners om twee wijken in de gemeente Hoogeveen op weg te helpen naar groene waterstof. In een bestaande wijk in Hoogeveen worden woningen in de toekomst verwarmd door waterstof, door gebruik te maken van het bestaande aardgasnetwerk. Waterstof wordt zo als duurzame energiebron ingezet.

Met bedrijven, onderwijsinstellingen en bewoners werken we aan een plan voor het verwarmen van huizen met een cv-ketel die draait op groene waterstof. Hoewel dit een gasnetwerk van Rendo betreft, denken onze collega’s van Coteq Netbeheer mee op technisch en inhoudelijk vlak; ze geven werkinstructies en adviseren over de aanleg en de veiligheidseisen van het netwerk.

Wij geloven in waterstof als een onderdeel van de energiemix van de toekomst. Daarom bereiden we de bestaande netten voor op het transport ervan. Verder zetten we in op kennisontwikkeling, onder andere door middel van deelname aan pilots als deze in Hoogveen. Om in 2030 waterstofready te zijn, brengen we graag onze kennis en leren we van dit soort projecten.

Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Jerry Palmers, hij is projectmanager van dit project.