Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Duurzame warmte

Warmtenetten zijn een goede optie voor duurzame verwarming en warm water. Wij zetten hier vanuit Cogas dan ook in een deel van Twente en de Sallandse gemeente Hardenberg volop op in, zowel onder de grond als boven de grond!

Scroll

Warmtenetten onder de grond

Wij transporteren duurzame warmte via ondergrondse warmtenetten naar steden en wijken. Als een warmtebron bestaat uit restwarmte uit de industrie, dan is toepassing van een warmtepompinstallatie essentieel. Wij leggen de warmtenetten aan, transporteren de warmte en beheren de netten. Vooral in stedelijk gebied zijn warmtenetten een goede optie om over te gaan van verwarming op aardgas naar een CO2-vrij of CO2-arm alternatief.

Bovengronds warmtenet

In appartementengebouwen, zorginstellingen en flatgebouwen is een bovengronds warmtenet een goede oplossing, we noemen dit ook wel een intern warmtenet. Wij bieden op deze manier een oplossing voor een bestaand inpandig energienetwerk waar duurzame warmte en/of koude naar de verschillende ruimtes wordt gebracht. Een warmtepompinstallatie of eventuele beschikbare restwarmte vanuit de industrie kan hierbij de warmtebron zijn.

Onze ambitie

Samen met partners als gemeenten, woningbouwcorporaties en bedrijven willen wij de energietransitie versnellen. We willen met gezamenlijk voor 2030 in een deel van Twente en in de Sallandse gemeente Hardenberg 25.000 aardgasaansluitingen hebben vervangen door warmteaansluitingen. Onze gezamenlijke projecten in ons verzorgingsgebied dragen bij om onze ambitie te realiseren.

Wij werken aan duurzame warmte

Twence - Ennatuurlijk - Cogas

Warmtenet Twente

Cogas, Ennatuurlijk en Twence hebben gezamenlijk de ambitie een regionaal en open warmtenet te realiseren in Twente. Op dit moment onderzoeken de drie partijen de technische, juridische en financiële haalbaarheid van het project.

Lees meer

Warmte voor Twente

Warmtenetten zijn een goede optie voor Twente

Twente is bij uitstek geschikt als warmteregio, omdat we veel warmtebronnen in ons gebied hebben. Wil je meer weten?