Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Investeren in toekomstbestendig netwerk

Wij vinden dat je moet kunnen rekenen op een veilige, betrouwbare en betaalbare energie-infrastructuur dat toekomstbestendig is. Voor ons betekent dat excellent netbeheer. Onze netbeheerder Coteq investeert in de kwaliteit van het gas- en elektriciteitsnetwerk.

Impact op energie-infrastructuur

De energietransitie heeft een grote impact op de energie-infrastructuur. We hebben in Nederland al een slag gemaakt in het versnellen van de energietransitie. De aanleg van zonneparken, een groeiend aantal zonnepanelen op daken en de bouw van windturbines vragen veel van onze energie-infrastructuur. We hebben op dit moment nog geen grote knelpunten in ons werkgebied, maar blijven investeren om dit te voorkomen. We doen er alles aan dat mensen op een onverstoorbare energietoevoer kunnen vertrouwen: nu en later!

De rol van het elektriciteitsnet

Voor het elektriciteitsnet zien we een stijging in de elektriciteitsvraag. Duurzame warmte door bijvoorbeeld waterstof zorgt voor een toenemende elektriciteitsvraag. Tegelijkertijd stroomt er meer energie door ons netwerk, door:

  • Een stijging van het grootschalig opwekken van duurzame energie met zonneparken, en
  • De doorzettende groei van kleinschalige installaties op daken van woningen en panden.

Om de netten van Coteq hiervoor gereed te maken vinden er door het hele elektriciteitsnet flinke uitbreidingen en aanpassingen plaats. We investeren bijvoorbeeld in laagspanningskabels en transformatorstations in de wijken.

De rol van het gasnetwerk

De energietransitie heeft een grote impact op het gasnetwerk van Coteq Netbeheer. We zien een belangrijke rol voor het gasnetwerk in de overgang naar een volledig duurzaam energiesysteem. Zo stroomt steeds meer groengas door het gasnetwerk en maken we het net klaar voor bijvoorbeeld waterstof.

Ons plan: slim investeren

Coteq Netbeheer stelt excellent netbeheer voorop en zorgt ervoor dat ons netwerk in topconditie blijft: nu, tijdens de transitie en later! We stellen bijvoorbeeld iedere twee jaar een investeringsplan op dat beschrijft wat we als netbeheerder ondernemen om onze energievoorziening geschikt te maken en te houden voor (duurzame) energie.

Samen groeien

We gaan samen vol energie naar morgen

We investeren bij Cogas niet alleen in onze netten, maar ook in de ontwikkeling van onze mensen. Werken bij Cogas, betekent 'samen groeien'. Ontdek hoe!